До Македония вече само с лична карта

Мнения за екскурзии, почивки и пътувания в други страни

Модератори: tedi, A.P.

До Македония вече само с лична карта

Мнениеот tedi на Пет Дек 12, 2008 6:35 pm

Гражданите на страните от Европейския съюз ще могат вече да влизат в Македония без паспорти, само с лична карта, съобщи македонското министерство на вътрешните работи, цитирано от агенция Франс пррес. Македонското правителство взе това решение с цел да хармонизира визовата си политика с тази на Брюксел, се уточнява в съобщението. Гражданите на страни, повечето от Латинска Америка, които се намират в така наречения бял списък на ЕС, също ще могат от догодина да влизат в Македония без паспорти. От 2005 г. Македония има статут на страна-кандидат за членство в ЕС.

Браво на братята македонци....Вече няма да пътуваме безпрепятсвено само до Гърция....Според мен желаещите да посетят Македония ще се увеличат....А Вие какво мислите, ще прескочители ли скоро до нашата съседка... :roll: :roll: :roll:
tedi

Re: До Македония вече само с лична карта

Мнениеот dimchojelev на Нед Дек 14, 2008 7:07 pm

Таз година с лична карта, догодина Македония и България в едно! :D Айде със здраве!
dimchojelev

Мнениеот plamena на Чет Дек 18, 2008 6:57 pm

Едва ли ще стане България и Македония едно, но поне ще можем да се разходим до там. С моята компания решихме да прекараме там Нова Година, но още не сме си направили резервация. Толкова късно по туристическите агенции не са останали никакви места в хотели в Охрид. На това отгоре офертите не са и толкова евтини: около 250 евро на човек. Сега се опитваме да си намерим в интернет частна вила на прилична цена.
Ако някой има предложение, моля да ни посъветва....
plamena

Мнениеот tedi на Чет Дек 18, 2008 7:04 pm

Потърси на: http://www.hostelscentral.com/
tedi

Мнениеот Bobi1975 на Сря Мар 17, 2010 4:26 pm

Пътува се само с лична карта.
:P , НО ИМАМ ПИТАНЕ КАТО МИ ИЗТИЧА СРОКА НА ЛИЧНАТА КАРТА ЮНИ , А ПЪТУВАМ ДО МАКЕДОНИЯ АПРИЛ ЩЕ ИМАМ ЛИ ПРОБЛЕМИ? :cry:
Bobi1975

Мнениеот tedi на Чет Мар 18, 2010 5:28 pm

Едва ли ще имаш проблеми. Когато пътувах за Гърция трябваше картата ми да е валидна по време на престоя ми. По пътя на логиката и за Македония трябва да се отнася.
tedi

Мнениеот alaskamen на Чет Юли 15, 2010 9:23 am

kakvo da pravi6 v Makedonia kato vsi4ki tam sa zle nastroeni kam balgarite a i sled tragediata v Ohrit prosto zabravi
alaskamen

Мнениеот m.ts. на Сря Юли 28, 2010 11:40 am

Аз имам въпрос - добре е, че ще пътуваме само с лична карта, но някой знаели дали трябва да имаме застраховка помощ при пътуване като пътуваме към Македония??? :geek:
m.ts.

Мнениеот j.zapryanova на Пон Авг 02, 2010 9:55 am

Мммм...май вече ти отговорих на този въпрос в една друга тема, но в лучай че се бъркам и е била друга жена, ето отново моя отговор :))))

Доколкото знам, трябва да имаш такава застраховка при пътуване до всяка държава извън Европейския съюз. Аз лично си ги купувам онлайн от този сайт: http://www.zastrahovai.se Спестявам си време и нерви...иначе досега, слава богу, не ми се е налагало да тегля от застраховките, но се надявам, че и в изплащането ще са толкова коректни, колкото са при процесирането на поръчките!

Приятно пътуване! :D
j.zapryanova

Назад към Пътешествия в чужбина