Курс по туроператорска дейност

Обяви на работодатели и търсещи работа, обучение и езикови курсове

Курс по туроператорска дейност

Мнениеот tourist_bg на Вто Май 19, 2009 12:20 pm

Намерих обява в интернет за курс по туроператорска дейност към Кеймбридж. Курсът е 100 часа, цена около 220 лева за група от 5-6 души. Искам да попитам някой карал ли в подобен курс, какви са ми впечатленията, накрая дават ли сертификат, който може да ти послужи някъде?
tourist_bg

Re: Курс по туроператорска дейност

Мнениеот Student на Сря Юни 03, 2009 8:25 pm

Здравейте, аз съм студент по туризъм и реших да се запиша за този курс. Учихме същите неща като в университета, само че в съкратена програма. Дават се лекционен материал и накрая се пише преоект на тема "Организирано пътуване в дадена дестинация". След края на курса се дава сертуфикат, че сте го преминали. Чесно казано за хора които учат туризъм няма смисъл да го карат, а за тези които имат друго образование не смятам, че някой ще ги вземе на работа само защото са минали курса.
Student

Мнениеот mr_X_M на Вто Юни 09, 2009 10:28 pm

И аз мисля, че тези курсове са безмислени. Особено за хората които не учат туризъм. Понеже и аз съм завършил туризъм в университет и мога да кажа, че за 4 години обучение не съм научил много (да не кажа нищо) от съвременния начин на работа в туристическата индустрия. Не мога да говоря дали е така в други университети, но ме съмнява да е по-различно. Затова си представете, че ако за 4 години не може да се научи туроператорската дейност, как ще стане за един кратък курс. Единствения добър вариант е ако по време на курса има практическо обучение в реален туроператор или туристическа агенция, защото от моят опит това е най-добрия начин да се научи дадена дейност особено свързана с туризъм.
Поздрави!
-------------------------------------------------------------------------------------------
Капката не пробива камъка със сила, а с упоритост.
http://nikolay100.comuv.com/
mr_X_M

Мнениеот Гост на Сря Юни 10, 2009 8:45 pm

Е то в университета не се учи 4 години туроператорска дейност, а само един семестър.
Гост

Мнениеот mr_X_M на Съб Юни 27, 2009 8:31 am

Гост написа:Е то в университета не се учи 4 години туроператорска дейност, а само един семестър.

Не знам какво точно си имал предвид с този коментар защото е безмислен :idea:
Един семестър пак е повече от целия курс по туроператорска дейност. И като се има предвид, че в увниверситета учиш и много предмети които да спомогнат и надграждат това което си научил по туроператорска мисля, че няма база за сравнение... от университета трябва да излезнеш по образован по туроператорска дейност и изобщо за туристическата индустрия от колкото при един кратък курс по туроператорска дейност :geek:
mr_X_M

Мнениеот Noha на Пет Яну 15, 2010 9:03 pm

Тези курсове изобщо са безсмислени...няма как с този сертификат да си намериш работа в туристическа агенция. Никой няма да те вземе насериозно.
Noha

Мнениеот doudov на Пон Авг 30, 2010 5:33 am

tourist_bg написа:Намерих обява в интернет за курс по туроператорска дейност към Кеймбридж. Курсът е 100 часа, цена около 220 лева за група от 5-6 души. Искам да попитам някой карал ли в подобен курс, какви са ми впечатленията, накрая дават ли сертификат, който може да ти послужи някъде?

Ще е много полезно, ако споменете и кой го провежда този курс. Аз съм лайк , но със сигурност ще науча нови неща в него.
doudov

Назад към Работа и обучение в туризма